Krivična prijava protiv Rodića i Lađevića

Policija je podnela krivičnu prijavu protiv vlasnika Adrija medija grupe Aleksandra Rodića i glavnog i odgovornog urednika lista "Kurir" Milana Lađevića.

Izvor: Tanjug

Petak, 04.12.2015.

17:33

Default images
Foto: Tanjug, arhiva

U prijavi se Rodić i Lađević terete za krivično delo podstrekavanje na lažno prijavljivanje.

U saopštenju Višeg javnog tužilaštva se precizira da iz krivične prijave proizlazi da su u radnjama Rodića i Lađevića "ostvarena obeležja krivičnog dela podstrekavanje na lažno prijavljivanje za koje je nadležno osnovno tužlaštvo".

Zbog toga će krivična prijava biti dostavljena nadležnom tužilaštvu na dalje postupanje.

Nadležno će biti Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu, koje će sprovesti i istražne radnje protiv bivšeg direktora "Kurira" Aleksandra Kornica zbog lažnog prijavljivanja.

Rodić i Lađević su juče saslušani u Upravi Kriminalističke policije, povodom objavljivanja krvične prijave Kornica u "Kuriru" 29. novembra.

Kornicova krivična prijava protiv Damira Dragića i glavnog i odgovornog urednika lista "Informer" Dragana J.Vučićevića je odbačena pošto je utvrđeno da nisu izvršili nijedno krivično delo.

Kornic je u prijavi opisao navodni sastanak u zemunskoj kafani sa Vučićevićem, Dragićem, kao i s premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem i njegovim bratom Andrejom.

List "Kurir" je u nedelju na naslovnoj strani objavio naslov "Krivična prijava zbog iznude i podstrekavanja: Vučićević i Vučić me terali da lažno optužim Rodića!", a u novini i detalje krivične prijave, što je izazvalo veliku pažnju javnosti.

Za krivično delo lažno prijavljivanje, prema Krivičnom zakonu, zaprećena je kazna od tri meseca do tri godine zatvora, a za teži oblik dela od šest meseci do pet godina zatvora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: