Francuske otmičarke male Maše negirale krivicu

Francuskinje, optužene za učestvovanje u otmici male Maše iz ruku majke u martu ove godine u Beogradu, negirale su danas u Specijalnom sud svoju krivicu.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 30.11.2015.

07:00

Default images

Prvooptuženi Sebastijan Branšu Mišel rekao je da ne želi ponovo da iznosi svoju odbranu.

Na pripremnom ročištu Sebatijanova supruga, Gorin Aleksija Sandrin Branšu i njihova ćerka Emelin Ulijet Kristel izjasnile su se da nisu krive, rekla je Tanjugu njihov branilac Irina Borović.

One su, kako je dodala Borović, najavile da će svoju odbranu detaljno izneti na početku suđenja koje je zakazano za 14. i 15. decembar.

Sebastijan Branšu Mišel ima branioca po službenoj dužnosti kojeg mu je postavio sud.

Svoje troje optuženih danas su imali prevodioca za francuski, a u sudnici se pojavio i punomoćnik porodice otete devojčice, kao zastupnik oštećenih u ovom slučaju.

Optuženi Francuzi nalazi se u pritvoru od hapšenja 13. marta ove godine nakon incidenta.

Tužilaštvo za organizovani kriminal optužnicom ih tereti da su kao pripadnici organizovane kriminalne grupe 13. marta u Beogradu u Ulici Braće Jerković 227, oteli maloletnu M.P starosti nepune dve godine, koja se sa majkom Mirjanom Prenković kretala ulicom vraćajući se iz obližnjeg marketa.

Sumnja se da je malu Mašu iz ruku majke oteo Sebastijan Branšu Mišel, tako i odneo je u vozilo u kome ga je čekala Gorin Aleksija Sandrin Branšu.

Vozilom su se uputili ka graničnom prelazu, a u toku vožnje okrivljena Emelin Ulijet Kristel je devojčicu presvukla i promenila joj frizuru kako bi izgledom podsećala na njenu biološku kćer, čiji je pasoš imala u vozilu.

Nakon izvršene otmice, otmičari su se sa otetim detetom uputili u pravcu graničnog prelaza radi bekstva iz Srbije.

Međutim na auto-putu, na naplatnoj stanici Šimanovci nisu se zaustavili, već su probili rampu, a u poteri koja je nakon toga usledila policija ih je sustigla neposredno pre isključenja sa auto-puta za Sremsku Mitrovicu i lišila slobode.

Devojčica je nakon toga vraćena roditeljima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: