NUNS: Ugrožena bezbednost novinara Slaviše Lekića

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) upozorava javnost da je, posle jučerašnje emisije na TV Pink, direktno ugrožena bezbednost novinara Slaviše Lekića.

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.11.2015.

12:36

Default images

NUNS poziva nadležne organe da preduzmu neophodne mere i zaštite, pre svega, Lekićev fizički integritet.

Pretnje su kulminirale nakon emisije TV Pink u kojoj je glavni i odgovorni urednik tabloida "Informer" Dragan J. Vučićević označio Lekića kao jednog od učesnika u navodnom državnom udaru. Kao jedini dokaz u prilog toj tvrdnji naveden je Lekićev intervju "Nacionalu".

U istom kontekstu Slavišu Lekića je spomenuo i ministar pravde Nikola Selaković.

Lekić je u pomenutoj emisiji na TV Pink optužen i da je imao značajnu ulogu u "medijskoj pripremi" ubistva Zorana Đinđića.

NUNS smatra da je na ovaj način Slaviša Lekić targetiran kao državni neprijatelj, što može imati nesagledive posledice po njegovu bezbednost.

NUNS upozorava državne organe, posebno ministra pravde Nikolu Selakovića i ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića, da su direktno odgovorni ukoliko na bilo koji način bude ugrožena sigurnost novinara Slaviše Lekića.

Slaviša Lekić je 25. novembra, u beogradskoj policijskoj stanici u Ulici Milana Rakića, obavestio policiju o pretnjama i osobama koje prate njegovo kretanje.

Tom prilikom je sačinjena službena beleška, ali je Lekiću rečeno da MUP ne može ništa da preduzme jer, kako mu je objašnjeno, u njegovoj prijavi nema elemenata krivičnog dela.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: