"Kornic na saslušanju, odbio poligraf"

Bivši direktor "Kurira" Aleksandar Kornic nalazi se u policiji na saslušanju, a odbio je poligraf, izjavio je ministar unutrasnjih poslova Nebojša Stefanović.

Izvor: Beta, Tanjug

Nedelja, 29.11.2015.

19:45

Default images
Foto: Tanjug, arhiva

"Kornic se pojavio u policiji, u toku je saslušanje, a odbio je poligrafsko ispitivanje", rekao je ministar Stefanović za RTS.

"To je nešto što je očigledno šablon koji prepoznajemo kod nekih ljudi. Svi koji nešto otužuju, koji iznose razne optužbe u javnosti na račun premijera i Vlade i svih članova odjednom izbegavaju poligrafska testiranja. Svi koji su optuženi dobrovoljno pristaju na poligrafsaka testiranja i svi prolaze", rekao je Stefanović.

On je kazao da se često pokušava omalovažiti poligrafsko testiranje i poligrafisti koji su stručni. "Zato mi je veoma indikativno i čudno što mnogi odbijaju poligraf", naveo je on.

Stefanović je rekao da posle ovakve afere kada neko optuži premijera to može da se završi na dva načina.

"Ili, ako je to tačno ostavkom premijera i vlade, ili, kao što će se pokazati da nije tačno, onda taj neko mora da odgovara", kazao je Stefanović.

On je rekao da istraga traje i da je važno da građani znaju da će policija i Tužilaštvo utvrditi istinu i da će sve biti istraženo do kraja i da će biti utvrđeno ko to plasira i za čiji račun.

Kornic je u policiju otišao kako bi dao izjavu povodom krivične prijave koju je podneo protiv Dragana J. Vučićevića i Damira Dragića, direktora "Informera", javio je "Kurir".

Kornic Vučićevića i Dragića optužuje za “prinudu, povredu slobode govora i podstrekivanje na krivičnoo delo zlupotreba poverenja”, navodi ovaj beogradski dnevnik.

Kornic je, napominje se, u pratnji advokata, u 18.45 otišao u Palatu Srbija.

Ministar Nebojša Stefanović je ranije danas saopštio da je premijer Aleksandar Vućić na sopstveni zahtev saslušan i da je prošao poligraf. On je precizirao da se premijer dobrovoljno podvrgao detektoru laži, kako bi odgovorio na optužbe koje su iznete u "Kuriru", a koje ga terete da je sa svojim bratom Andrejem Vučićem i urednikom "Informera" Draganom Vučićevićem i direktorom tog lista Damirom Dragićem pokušao da nagovori bivšeg direktora "Kurira" Aleksandra Kornica da lažno optuži vlasnika "Kurira" Aleksandra Rodića.

Redakcija lista "Kurir" saopštila je, povodom izjava ministra policije, da taj list nije "optužio premijera Srbije Aleksandra Vučića za iznudu, već je preneo navode krivične prijave podnete protiv glavnog i odgovornog urednika Informera Dragana J. Vučićevića i direktora toga lista Damira Dragića".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: