Priveden zbog praćenja premijera Srbije

Ministar policije Nebojša Stefanović saopštio je da je priveden S. M. koje je osam puta u poslednja 24 sata zatečen u opservaciji kuće premijera Vučića.

Izvor: Tanjug
Podeli

Ministar policije je na vanrednoj konferenciji za štampu rekao da se radi o licu rođenom 1973. godine, da je bio pripadnik policije Republike Srpske i Srbije do 2009. godine, a poslednjih godina je u vezi sa barsko-budvanskom kriminalnom grupom.

To lice je, kaže Stefanović, i bivši pripadnik obezbeđenja Luke Djurovića, izvršioca najtežnih krivičnih dela, koji je ubijen 2013. godine.

Đurović je, kako je podsetio Stefanović, bio u bliskoj vezi sa Lukom Bojovićem.

Prilikom privođenja, preneo je Stefanović, lice je bilo u vozilu marke Audi A8.

Kako je istakao, S.M. je posle privođenja više puta promenio iskaz, a poslednji put je rekao da to radi za nečiji račun.

„U toku je intenzivna policijska akcija, s ciljem da se to rasvetli. Maksimalno su pojačane mere bezbednosti zbog ozbiljnosti situacije i za premijera i druge državne funkcionere za koje se smatra da mogu biti ugroženi“, nagalsio je Stefanović.

On je istakao da kada pripadnik jedne tako ozbiljne kriminalne grupe osam puta za 24 sata zatečen kod premijerovog doma onda je jasno da to ne radi iz dobrih namera. Stefanovcih je naglasio da su vlastri zainteresovane za detaljnu i brzu istragu, i da će ona pokazati koji su motivi.

Premijer Srbije Aleksadnar Vučić daje iskaz u policiji povodom tvrdnji Kurira da je zajedno sa više osoba učestvovao u pritiscima, ucenama i iznudi protiv pravnog iskaza bivšeg direktora tog dnevnog lista, preneo je Pink.

Ministar policije Nebojša Stefanović saopštio je da je premijer Aleksandar Vućić na sopstveni zahtev saslušan i da je prošao poligraf.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 123 idi na stranu