Kurir: Navodi o optužbama premijera zamena teza

Redakcija lista Kurir saopštila je da taj list nije "optužio premijera Srbije Aleksandra Vučića za iznudu".

Izvor: Beta
Podeli

"List je preneo navode krivične prijave podnete protiv glavnog i odgovornog urednika Informera Dragana J. Vučićevića i direktora toga lista Damira Dragića", navela je resakcija Kurira.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić danas je u policiji dobrovoljno saslušan na poligrafu o navodima dnevnog lista Kurir da je učestvovao u iznudi i ucenama bivšeg direktora tog lista Aleksandra Kornica.

Taj list je povodom izjave ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića saopštio da je reč o zameni teza.

"Iz krivične prijave preneli smo samo da je premijer Vučić prisustvovao tom sastanku, na kom su takođe bili Andrej Vučić, Damir Dragić i Dragan J. Vučićević", naveo je taj list i dodao da je tekst objavljen u skladu sa profesionalnim standardima.

Kurir je dodao da su u tekstu verno preneti navodi krivične prijave, kao i da su zatraženi odgovori svih pomenutih aktera, ali da niko nije želeo da odgovara na ta pitanja, osim Dragana J. Vučićevića, koji je "samo zapretio novim aferama".

List Kurir dodaje da je o ovom događaju pisao i Dragan J. Vučićević u dnevnom listu Informer, ali ne navodeći imena aktera.

"Podsećamo da je portal Kurir.rs objavio dokaze da je Dragan J. Vučićević bio u više nego srdačnim razgovorima sa Aleksandrom Kornicom dok ga je ubeđivao da svedoči protiv Rodića, a sada ga javno optužuje, nazivajući ga 'duševnim bolesnikom' i 'narkomanom'", navodi se u saopštenju redakcije Kurira.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da je premijer Srbije Aleksandar Vučić na poligrafskom ispitivanju negirao da je učestvovao u pritiscima, uceni i iznudi iskaza nekadašnjeg direktora Kurira Aleksandra Kornica, i najavio da će zbog toga biti sprovedena istraga. Stefanović je naveo i da se pojavio novi dokaz da je čitava afera oko premijera lažna i izmontirana. Opširnije u posebnoj vesti.

Srpsko Tužilaštvo je u međuvremenu poručilo da će, u saradnji sa drugim državnim organima, sprečiti destabilizaciju zemlje pokretanjem odgovarajućeg krivičnog postupka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 190 idi na stranu