Pariz: Masakr u dvorani, stotinu mrtvih

Policijske snage upale su u koncertnu dvoranu Bataklan u Parizu u kojoj su naoružani napadači držali desetine talaca. Policija ubila napadače - oko 120 mrtvih.

Izvor: B92

Subota, 14.11.2015.

01:10

Default images
Foto: Beta, AP

AFP prenosi da je prema policijskim izveštajima u hali je ubijeno oko 120 ljudi, među kojima su i četiri napadača.

Kako se navodi, trojica su imala eksplozivni pojas na sebi. Osim toga, CNN je u uživo programu objavio da su se neki od napadača pravili mrtvi i ležali na podu kada su policajci upali.

Takođe postoje informacije i da su se trojica terorista razneli kada je policija prišla, dok je poslednji ubijen pre nego što je uspeo to da učini.

Svedok iz dvorane kaže da je jedan terorista u jednom trenutku na francuskom rekao da je za napad kriv Oland "jer se Francuska umešala u napade u Siriji".

Prema nepotvrđenim podacima, u akciji zauzimanja Bataklana život je izgubilo i četvoro policajaca. CNN je objavio snimak trenutka kada policija kreće na dvoranu.

Oland ističe da će se sa napadačima boriti "bez milosti", dok zvaničnici ističu da policija i dalje po ulicama juri napadače.

"Krećemo u borbu i bićemo nemilosrdni", izjavio je Oland ispred koncertne dvorane.

Podsećamo, nekoliko mladića naoružanih kalašnjikovima upalo je u halu i najpre pucajući u vazduh vikalo "Ovo je za Siriju" i "Alahu Akbar". Oni su zatim, prema navodima "Frans 24", pucali u prisutne i aktivirali eksloziv

Na internetu su objavljeni video snimci dramatične situacije ispred teatra Bataklan u kojem su taoci.

Koji minut pre toga, najmanje 60 ljudi ubijeno je u nekoliko pucnjava u centru Pariza i eksplozijama u blizini stadiona na kojem igraju Francuska i Nemačka.

Smatra se da su napadi povezani i koordinirani.

Francuski predsednik Fransoa Oland proglasio je vanredno stranje u zemlji i zatvorio sve granice.

Islamska država (ID) pokrenula je na društvenim mrežama akciju proslavljanja nekoliko terorističkih napada u Parizu. .

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: