Slovenija počela postavljanje žičane ograde

Slovenija je počela postavljanje žičane ograde na granici s Hrvatskom kod graničnog prelaza Gibina u opštini Razkrižje. Do sada postavljeno oko pola kilometra.

Izvor: Beta

Sreda, 11.11.2015.

18:49

Default images
Foto: Beta, AP

Sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Boštjan Šefic rekao je danas na konferenciji za novinare da ograda, koja će biti postavljena na granici s Hrvatskom, treba da spreči ulaz izbeglica na zelenoj granici i usmeri ih na redovne granične prelaze.

Ministarstvo spoljnih poslova je danas dobilo notu Hrvatske da se deo ograde nalazi na njenoj teritoriji i da će je ona ukloniti.

Današnja slovenačka štampa piše o protivljenju podizanju ograde na granicama Slovenije.

Podsećamo, hrvatski ministar unutrašnjih poslova Ranko Ostojić je rekao da je podizanje žice na slovenačkoj granici prema Hrvatskoj bacanje novca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: