Sava Janjić: Nije vreme za emocije, već za dijalog

Iguman manastira Visoki Dečani Sava Janjić poručio je, nakon odbijanja prijema Kosova u Unesko, da nije vreme za emocije, već za uspostavljanje dijaloga.

Izvor: B92

Ponedeljak, 09.11.2015.

13:59

Default images
Foto: B92

Kako je naveo, sada je vreme za ozbiljan rad na mogućem dijalogu, a za one koji ga odbijaju rekao je da nemaju dobre namere.

"Ako me pitate ko je pobedio, dajem jasan odgovor - pobedila je šansa za fer dijalog i izgradnju poverenja, a ne politički pritisci", naveo je Janjić na Tviteru.

Janjić je naveo da se posvećenost Kosova zaštiti baštine mora dokazati na delu, a ne samo rečima.

Iguman je podsetio da već mesecima poziva na uspostavljanje razgovora o zaštiti srpske kulturne baštine na teritoriji Kosova.

"Zato čvrsto verujem da bi Unesko trebalo da se odluči da izbegne političku konfrontaciju i pozove sve strane na dijalog i izgradnju poverenja", naveo je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: