Kfor: Bezbednost na severu Kosova povećana

Leposavić -- Komandant Kfora Guljelmo Luiđi Miljeta i gradonačelnik Leposavića Dragan Jablanović zajednički su ocenili da je nivo bezbednosti na severu Kosova povećan.

Izvor: Tanjug
Podeli

Miljeta i Jablanović razgovarali su danas u Leposaviću o aktuelnoj situaciji na Kosovu, sa posebnim fokusom na sever Kosova i složili da je nivo bezbednosti na severu Kosova povećan.

Jablanović je komandantu Kfora izrazio zahvalnost zbog nepristrasnog i efikasnog održavanja sigurnog i bezbednog okruženja i slobode kretanja istakavši da je Kfor jedna od najpouzdanijih institucija na Kosovu.

"Kfor će nastaviti da pruža sigurno okruženje na severu i u ostatku Kosova, spreman da kao treća instanca bezbednosnog odgovora interveniše ukoliko je to potrebno", rekao je general Miljeta, saopšteno je iz Kfora.

On je takođe naglasio da "Kfor u potpunosti u skladu sa svojim mandatom, promoviše napredak i dijalog u regionu".

Miljeta i Jablanović su obišli i kamp Noting Hil koji se nalazi u Leposaviću. U saopštenju Kfora se navodi i to da jedinica koja je smeštena u ovom kampu pažljivo prati situaciju na severu Kosova, posebno kada su u pitanju prelazi na administrativnoj liniji.

Ove trupe održavaju sposobnost da reaguju na bilo koje operativno stanje u regionu i ostaju posvečhene sprovođenju mandata Kfora na ovom prostoru, dodaje se u saopštenju Kfora.

strana 1 od 81 idi na stranu