"Ne smeju da uklone one koji koriste suzavac"

Direktor Foruma za etničke donose Dušan Janjić izjavio je u Kosovskoj Mitrovici da će kosovski ustavni sud pozitivno oceniti Sporazum o ZSO.

Izvor: B92

Subota, 31.10.2015.

15:23

Default images
foto: Tanjug

Kosovska predsednica Atifete Jahjaga prosledila je ustavnom sudu Kosova na ocenu ustavnosti Sporazum o ZSO, dok su predstavnici Vlade Kosova jasno stavili do znanja da sporazum o ZSO neće biti sproveden ako ustavni sud Kosova oceni da je u suprotnosti sa kosovskim ustavom.

Janjić se na skupu Aktivne Srbije, čiji je predsednik osvrnuo i na dešavanja u kosovskoj skupštini istakvši da je upotreba suzavca, koji spada u zabranjena sredstva u zatvorenim prostorima, u parlamentu Kosova opaka poruka trovanja drugoga i da je to prelazak granice parlamentarnog života i vladavine prava.

"Ono što je opasno jeste slabost kosovskih i međunarodnih institucija da iz parlamenta uklone one koji koriste suzavac. Ne smeju. U tom strahu razumem zašto se kosovski premijer, predsednica, Vlada Kosova, evropska zajednica dosetila ustavnog suda ne vidim ništa dramatično", rekao je on.

Janjić je naglasio da će Ustavni sud Kosova reći da, Sporazum se mora poštovati jer je on za njih međunarodni sporazum i mnoge stvari iz sporazuma su u skladu sa ustavom dok neke, kako je ocenio, nisu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

22 h

Podeli: