Preševo: Od ponoći granicu prešlo 5.000 izbeglica

Na granici Srbije i Makedonije nastavljen je priliv izbeglica sa Bliskog istoka, gde je od ponoći granicu prešlo pet-šest hiljada izbeglica.

Izvor: Tanjug

Subota, 31.10.2015.

18:06

Default images
Foto: Tanjug

Ahmed Haljimi iz Crvenog krsta za Preševo izjavio je Tanjugu da je preko tog graničnog prelaza od ponoći prošlo pet do šest hiljada izbeglica, koliko ih kako kaže, svakodnevno dolazi.

On je dodao da njihov prihvat ide nesmetano, da se registruju po planu i da ima dovoljno hrane i higijenskih sredstava, a da im ovih dana i lepo vreme ide na ruku.

Do Prihvatnog centra u Preševu izbeglice iz Makedonije stižu preko Miratovačkog polja, koje se nalazi neposredno uz makedonosku granicu, a gde je takođe formiran privremeni kamp sa šatorima za smeštaj i pružanje prve pomoći.

Kada je u pitanju granica sa Bugarskom, prema podacima Vesne Todorov iz Crvenog krsta za Dimitrovgrad, tu granicu je do sada tokom dana prešlo oko 200 migranata.

Situacija je po pitanju broja izbeglica daleko mirnija, jer kako kaže Todorov, taj broj je uobičajen svakog dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: