DS: Neko je penzionerima oteo imovinu

DS podržava peticiju za ukidanje zakona o smanjenju plata i penzija i njen stav je da se u stečena prava, jer su ustavna kategorija, ne može dirati.

Izvor: B92

Subota, 31.10.2015.

16:52

Default images

To je izjavio je predsednik beogradskog odbora Demokratske stranke Balša Božović.

Prema njegovim rečima, neko je tim ljudima "bukvalno oteo njihovu imovinu", te DS, zajedno sa Sindikatom penzionera Srbije, smatra da su prekršena ljudska prava.

"Danas su penzioneri ti koji trpe pogubne greške Vlade, oni danas zajedno sa mladima koji nemaju posao snose najveći teret finansiranja i njihovih sopstvenih porodica i sebe lično", rekao je Božović.

Član Udruženja Sindikata penzionera Srbije Ljubiša Babić naveo je da to udruženje traži poništenje Zakona o platama i penzijama i izmene Zakona o izvršiteljima, saopšteno je iz DS.

"S obzirom na to da u Srbiji uvek moramo da biramo šta je važnije, važnije su nam plate, penzije i radna mesta, a ne avioni i tenkovi, topovi i ostalo, s time smo već pokazali šta znamo. Apsolutno se zalažemo za poništavanje ovih zakona o penzijama i platama", rekao je Babić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: