Kosovo: Uklonjena tabla sa natpisom OVK

Tabla sa natpisom OVK i više velikih betonskih cevi koje su bile napunjene zemljom ukolonjene su sa puta koji vodi ka multietničkom selu Suvi Do na Kosovu.

Izvor: Tanjug

Petak, 30.10.2015.

21:00

Default images

Tablu i cevi, uz pomoć bagera, uklonili su Albanci koji su ih tu postavili u julu prošle godine kao odgovor Srbima koji su u Kosovskoj Mitrovici počeli izgradnju Trga cara Lazara u blizini glavnog ibarskog mosta.

Istovremeno tada su Albanci kao odgovor Srbima postavili tablu sa natpisom “Trg Adema Jašarija” u naselju Bošnjačka mahala u severnom delu Kosovske Mitrovice. Radovi na izgradnji Trga cara Lazara nisu odmakli od početka.

Današnjoj akciji uklanjanja table sa natpisom OVK i prepreka koje su bile na putu prisustvovao je i gradonačelnik južnog dela Mitrovice Agim Bahtiri, koji je izjavio da je cilj akcije da se pošalje poruka građanima da građanima nisu potrebne barikade već ekonomski razvoj i prosperitet.

Selo Suvi Do nalazi se na par kilometara od Kosovske Mitrovice i u njemu živi oko 60 srpskih porodica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: