DPS: Demokratski front napao državu

Crnogorska vladajuća Demokratska partija socijalista ocenila je da je opozicioni Demokratski front protestom ispred zgrade Skupštine"napao državu".

Izvor: B92

Nedelja, 25.10.2015.

01:35

Default images
Foto: Beta, AP

"Večerašnji neredi su prava slika Demokratskog fronta, njihove politike i rušilačkih namera prema državi, koji su ubedljivo dokazali da je njihova politika antidržavna, destruktivna, antidemokratska, antievropska i anti NATO", navodi se u saopštenju DPS.

Nerede koji su doveli do intervencije policije, prema oceni DPS, izazvali su lideri i pristalice DF "rušenjem zaštitne ograde ispred zgrade parlamenta, pokušajem nasilnog ulaska u Skupštinu i brutalnim napadom na policiju, nakon odbijanja poziva da njihovi poslanici uđu u Skupštinu, što je i bio njihov glavni zahev".

DPS je saopštio da očekuje da nadležne državne institucije u najkraćem roku, temeljno i profesionalno istraže sve činjenice o večerašnjim događajima i da preduzmu sve zakonske mere prema svim vinovnicima večerašnjih događaja.

"Kamenice, molotovljevi kokteli i suzavci, kojima su demonstranti počeli napad na policiju, zapravo su sredstva za napad na državu i njene institucije. Pozivu na dijalog u Skupštini, DF je odgovorio eksplozivnim napravama, kamenjem, letvama i palicama, rušenjem i uništavanjem imovine države i građana su dodatno pokazali da je njihova namera bila destabilizacija države i rušenje ustavnog poretka, a ne miran protest", ocenila je DPS.

Demonstracije opozicije u centru Podgorice pretvorile su se u nerede oko 22 časa, kada su izbili sukobi demonstranata i policije, a ulice je ispunio suzavac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: