DS: Istraga o Malom; SNS: skandalozna kampanja

DS pozvala je državne organe da ispitaju slučaj gradonačelnika Beograda Siniše Malog, za koga je KRIK objavio da je tajno kupio 24 stana na bugarskom primorju.

Izvor: Tanjug
Podeli

Posle toga su ih naprednjaci optužili za skandaloznu kampanju protiv gradonačelnika, a preko njega i protiv premijera Srbije Aleksandra Vučića.

Poslanica DS Aleksandra Jerkov rekla je novinarima u Skupštini Srbije da je Vučić, izjavom da Mali nema 24 stana, proglasio gradonačelnika nevinim.

Ona je pozvala državne organe da ispitaju taj slučaj, u skladu sa zakonom i činjenicama, a ne da se vode unapred donetom presudom Vučića, kao i da ispitaju da li je potpis Malog na kupoprodajni ugovor falsifikat ili ne.

“To da li je falsifikovan potpis gradonačelnika Malog ne može da kaže Vučić”, rekla je Jerkov, navodeći da je praksa u Srbiji da je svako iz DS i bez odluke suda uvek kriv, a da niko iz SNS nije kriv.

Naprednjak Vladimir Đukanović je odgovarajući na optužbe Jerkov rekao da u pitanju skandalozna kampanja proitv gradonačelnika, a preko njega suštinski protiv Vučića.

Kako kaže, DS zajedno sa navodnim novinarskim istraživačkim udruženjima proizovdi afere protiv saradnika premijera Vučića.

“Meni je drago da je Jerkov tako veliki grafolog i izuzetan stručnjak za grafologiju. Čim je utvrdila da se radi o autentičnom potpisu onda tu možda nije potrebna istraga, već možda preki sud, što bi grafolog Jerkov verovatno i želela”, rekao je Djukanović za Tanjug.

Dodaje da se postavlja pitanje šta će se desiti ako se utvrdi da je potpis Malog falsifikat i hoće li Jerkov i svi koji vode kampanju protiv Malog da mu se izvine.

“Ovde je reč o tome da DS u nedostatku da bilo šta ponudi građanima, posebno u Vojvodini, gde je Pajtić retko kada na poslu, zajedno sa navodno novinarskim istraživačkoim udruženjima proizvodi afere i to im je jedini način da budu u žiži javnosti”, poručio je Đukanović.

Politika

strana 1 od 8732 idi na stranu