Mali: Besmislice, imam pošteno zarađen stan u BG

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je da su navodi koje je objavio KRIK o kupovini više od 20 luksuznih apartmana u Bugarskoj deo besmislene kampanje.

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.10.2015.

16:41

Default images
Foto: Beta

Kako je rekao u izjavi za B92, on u svom vlasništvu ima jedan stan u Bugarskoj, koji je pošteno zarađen i pošteno plaćen, a koji je uredno prijavljen kod Agencije za borbu protiv korupcije. Mali je istakao da je taj stan u njegovoj imovinskoj karti dostupnoj na sajtu Agencije od kako je stupio na javnu funkciju.

"S obzirom na funkciju koju sada obavljam, pitao sam se kada će da se pokrene ovakva kampanja. Na ovo više neću reagovati, jer su u pitanju besmislice i nastaviću da se bavim svojim poslom", rekao je Mali.

Gradonačelnik Beograda nije demantovao da je kao predstavnik ofšor firmi učestvovao u kupovini stanova u Bugarskoj, ali je naveo da je cela priča vezana za posao konsultanta koji je obavljao pre stupanja na funkciju savetnika tadašnjeg prvog potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića.

"To su poslovi vezani za moju karijeru pre javne funkcije, kada sam imao privatnu firmu i savetovao ljude kako da ostvare svoje poslovne ciljeve, a ne kako da ja budem vlasnik", rekao je Mali.

Na pitanje da li je praktično bio svojevrstan "agent za nekretnine" u toj situaciji, Mali je rekao:

"Imao sam klijente koje sam savetovao kako da poreski optimalno kupe nekretnine ili restrukturiraju posao. Time sam se bavio skoro dvadeset godina pre stupanja na funkciju", rekao je Mali i ponovo istakao da ti poslovi nemaju veze sa stanjem njegove imovinske karte.

U važećoj imovinskoj karti Siniše Malog na sajtu Agencije nalaze se upisana tri nekretnine - stan od 131 kvm, stan od 127kvm i garaža od 13,65 kvm.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: