Za koga bi se glasalo da su izbori u nedelju?

Beograd -- Ukoliko bi u nedelju bili održani izbori, na glasanje bi izašlo više od polovine upisanih birača.

Izvor: B92
Podeli

Kome bi dali svoj glas, kome najviše veruju, Ipsos stratedžik marketing pitao je 1000 punoletnih građana Srbije.

Istraživanje je pokazalo da bi 50 odsto ispitanika na izborima glasalo za SNS, a oko 10 odsto ispitanika za SPS. Još samo Demokratska stranka i Srpska radikalna stranka, prema istraživanju, prešle bi cenzus i to sa oko 5-6 odsto glasova.

Kako su saopštili iz “Ipsosa“, u zavisnosti od prisutnosti u medijima, SRS beleži ras ukoliko je lider te stranke Vojislav Šešelj prisutniji u medijima.

Prema istraživanju, građani najviše poverenja imaju u Aleksandra Vučića (dva miliona), a potom u Ivicu Dačića (200.000). Iza njih slede Tomislav Nikolić, Boris Tadić i Rasim Ljajić.

Kako kažu u “Ipsosu“, Aleksandar Vučić je dobio podršku u borbi protiv korupcije, od hapšenja Miškovića.

Bojan Klačar iz CESID kaže da se građani opredeljuju za one lidere koji mogu da ispune očekivanja koja se tiču socijalnih i ekonomskih pitanja.

“Građani ne glasaju programski i zbog tema, nego zbog povrenja koje imaju u lidrea ili u neku stranku“, naveo je Klačar.

Kako je istraživanje pokazalo, polovina ispitanika ima poverenje u Vladu Srbije.

U agenciji Ipsos kažu da optimizam među građanima raste. I da se na primeru poslednjih dešavanja sa Hrvatskom pokazalo da EU od Srbije nema samo očekivanja već kada zatreba i podršku.

Politika

strana 1 od 201 idi na stranu