"U nacrtu poglavlja 35 bezmalo predajte Gazivode"

Beograd -- U nacrtu za pregovaračko poglavlje 35 "bezmalo stoji predajte Gazivode, umesto srpskih radnika i kompanija neka Priština dovede koga hoće", rekao je Marko Đurić

Izvor: B92
Podeli

Direktor kancelarije za KiM je u Vestima B92 rekao da poglavlje 35 ne sne da bude pandorina kutija i dodao da je nacrt veoma loš.

"Poglavlje 35 ne sme da bude Pandorina kutija. Videli smo nacrt koji je veoma loš i koji prejudicira da Kosovo nije statusno neutralno. Ipak, to je nacrt koji države članice Eu još uvek obrađuju i ima još vremena da se to poravi", naveo je Đurić.

On je dodao da Beograd vodi ozbiljan dijalog i "niko ne može da očekuje i tražia od Srbije da prizna nezavisnost Kosova".

"Srbija trenutno radi sve što može da uradi u ovoj situaciji, Trudimo se da istinito informišemo države članice Evropske unije, šta je ono što ne možemo i nećemo da prihvatimo. Bez obzira što se ne slažemo oko statusa sa Prištinom mi moramo da izolujemo naše razlike i da nađemo način da se normalizuje odnos", kazao je Đurić.

Na pitanje da li je ovaj nacrt pred Srbiju otvara pitanje Ili Kosovo ili EU, direktor Kancelarije za KiM je rekao:

"Niko pred Srbju ne treba da iznosi dilemu Kosovo ili EU".

Đurić je objasnio i da će tek kada bude reč o konačnim dokumentima građani biti obavešteni i sa Vladom odlučivati o svemu. Na pitanje da li to znači referendum, direktor Kancelarije za KiM nije želeo da odgovori.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 201 idi na stranu