Oružani sukob Srba i Albanaca u Cirihu / VIDEO

Cirih -- Srbi i Albanci sukobili su se u Cirihu, nakon meča reprezentacija Srbije i Albanije u Elbasanu, pucano je iz vazdušnog pištolja, a intervenisala je i policija.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli

Incident se dogodio u ulici Fricštrase. Sve je, navode švajcarski mediji, počelo provokacijama, a završilo se okršajem i pucnjavom, ispričao je jedan 18-godišnjak ciriškom dnevniku.

“Policija je na ulice izašla u opremi za razbijanje demonstracije, potpomognuta oklopnim vozilom sa vodenim topom”, naveo je on.

U trenutku kada je atmosfera bila pred eskalacijom čulo se više hitaca.

“Jedna osoba je pucala u vazduh”, kazao je mladić, dodajući da je potom nastala panika.

Portparol policije u Cirihu Marko Kortesi potvrdio je da su čuvari reda dobili informacije o hicima iz vazdušnog pištolja.

“Prema prvim rezultatima istrage, ne možemo ni potvrditi ni demantovati da je neko pucao u vazduh”, dodao je on.

Prema policiji, već za vreme utakmice došlo je do međusobnih provokacija dve grupe, a kada je policija pokušala posle utakmice da ih razdvoji, agresija se okrenula prema čuvarima reda, naveo je on.

Delimično maskirane osobe su na policiju bacale flaše i kamenje, rekao je Kortesi.

Jedan policajac je u tom sukobu povrđeen, a upotreba gumenih metaka i vodenih topova smirila je situaciju, navodi portal švajcarskog dnevnika.

“Za nas je ovo jedna nova dimenzija”, kazao je Kortesi ističući da do sada nije bilo situacija da, kako je rekao, policija mora da interveniše satima nakon njenog završetka.

strana 1 od 539 idi na stranu