Stefanović: Policija ne beži od odgovornosti

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da policija ne beži od odgovornosti kada je reč o slučajevima nasilja u porodici.

Izvor: Beta

Petak, 09.10.2015.

22:50

Default images
Foto: Tanjug

On je dodao da u tom poslu policija ne može da deluje bez sudija i tužilaca.

"Ne možemo sve rešiti Zakonom o policiji. Videćete, jedan deo Zakonika o krivičnom postupku će to regulisati", kazao je Stefanović novinarima u Beogradu komentarišući ocenu Autonomnog ženskog centra da MUP ignoriše njihov predlog da policija može da udalji nasilnika iz kuće.

Stefanović je dodao da policija bez neke vrste saglasnoti ne može da udalji nekoga iz kuće i da bi to bilo protivustavno i protivzakonito.

Autonomni ženski centar predložio je da se u Zakon o policiji uvede mera udaljavanja nasilnika iz stana i zabrana kontaktiranja sa žrtvom na 14 dana, kao i da tu meru određuje policija na licu mesta ili najviše 48 sati nakon događaja.

Stefanović je pre nekoliko dana rekao da će predložiti izmenu Zakonika o krivičnom postupku kako bi se "u okviru mera za nesmetano vođenje krivičnog postupka omogućilo sudijama za prethodni postupak da odmah po prijavi nasilja odrede meru udaljenja nasilnog člana porodice iz kuće ili stana".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: