Moskva: Rakete su pale tamo gde treba

Rusko Ministarstvo odbrane je saopštilo da su četiri ruske krstareće rakete ispaljene prema Siriji iz Kaspijskog jezera pogodile svoje mete.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 08.10.2015.

21:56

Default images
Foto: Beta/AP

Američki zvaničnici i mediji su ranije objavili da su čak četiri rakete od ukupno 26 krstarećih raketa koje je Rusija ispalila iz Kaspijskog jezera ka Siriji pale na područje Irana, preneo je Rojters.

"Za razliku od CNN, mi se ne pozivamo na anonimne izvore", izjavio je portparol ruskog Ministarstva odbrane, general -ajor Igor Konašenkov. On je dodao: "Mi pokažemo kako smo lansirali rakete i mete koje su one pogodile."

Dva anonimna zvaničnika američkog Ministarstva odbrane su ranije saopštili da su ruske rakete pale u Iranu i dodali da nije poznato da li su one izazvale neku veću štetu na mestima gde su pale.

Ti zvaničnici, koji su želeli da ostanu anonimni pošto nisu ovlašćeni da na tu temu govore javno, naveli su da su sa zacrtane putanje skrenule četiri rakete.

Ruska vlada je juče saopštila da je sa svojih brodova u Kaspijskom jezeru lansirala 26 krstarećih raketa prema metama u provincijama na severu i severozapadu Sirije, kao i da su rakete na putu do Sirije preletele preko Irana i Iraka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: