Danas: Vučić ide sa fudbalerima Srbije u Albaniju?

Premijer Srbije Aleksandar Vučić će u naredna dva dana odlučiti da li će prisustvovati fudbalskom meču između Albanije i Srbije, saznaje Danas.

Izvor: Danas

Sreda, 30.09.2015.

23:27

Default images
foto: Tanjug

Utakmica će se odigrati 8. oktobra u gradu Skadar u Albaniji.

Kako je rečeno beogradskom listu u kabinetu predsednika Vlade Srbije, premijer Vučić će najverovatnije otputovati sa srpskom reprezentacijom u Albaniju, iako to još nije definitivno potvrđeno.

"Planirana je jedna poseta Srbiji, pa čekamo da nam jave da li i kada će se ona realizovati. Od toga zavisi da li će premijer Srbije prisustvovati fudbalskom meču između Albanije i Srbije", ističu za Danas u kabinetu predsednika Vlade.

Sagovornici Danasa napominju da će premijer najverovatnije otputovati u Albaniju 8. oktobra, odnosno da će se to konačno znati u naredna dva dana.

Početak normalizacije i uspostavljanja bilateralnih odnosa Srbije i Albanije, posle decenija sukobljavanja, obeležio je, prošlog oktobra, incident na fudbalskoj utakmici između reprezentacija dve države u Beogradu.

Meč je najpre obeležilo skandiranje protiv Albanaca i pozivima na ubistvo, da bi se utakmica okončala tako što je iznad stadiona pušten dron sa zastavom velike Albanije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

60 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: