Šabić: Indikativno što ne otvaramo 23 i 24

Poverenik Rodoljub Šabić ocenio je da je indikativno to što poglavlja 23 i 24 neće biti među prvima koja će Srbija otvoriti u pregovorima sa EU.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 28.09.2015.

13:57

Default images
Foto: Tanjug

"Mislim da smo bili u mogućnosti da poglavlje 23 otvorimo. Više puta sam rekao da je glavno zatvoriti poglavlja. Sve zemlje su u pregovore ulazile otvarajući 23 i 24. Možemo da zaboravimo 35 (Kosovo), to je specifično za Srbiju, ali je vrlo indikativno da nećemo kao sledeća otvoriti ova dva", kazao je Šabić.

Šabić je u Klubu poslanika pre obeležavanja Međunarodnog dana prava javnosti oceno da je nedopustivo, čak i kada se ne bi vodili pregovori sa EU, da vlast ne zanima da li građani Srbije ostvaruju zagarantovana prava.

Govoreći o saopštenju u kome je, u subotu, ocenio da je poslednja verzija Akcionog plana za poglavlje 23 značajno ispod potrebnog i očekivanog nivoa, Šabić je kazao da ni tim planom nisu predviđeni akcioni planovi za strategije koje su donete pre pet i više godina.

"Strategiju podataka o ličnosti doneli smo pre pet godina i ako smo predvideli da ćemo akcioni plan doneti za tri meseca, ako je prošlo pet godina i nismo doneli plan, da li ja tu nešto treba da komentarišem", kazao je Šabić i dodao da je slična situacija sa uredbom koju vlada treba da donese za Zakon o zaštiti podataka o ličnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: