"Hajte, pamet u glavu, da rešimo probleme"

Potpredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić rekao je da Hrvatska mora da povuče odluku o zatvaranju granice, inače će štetu "na kraju platiti" Srbi i Hrvati, ne EU.

Izvor: Beta

Četvrtak, 24.09.2015.

19:42

Default images

"Ja želim da poručim našim susedima: 'Pa nemoj' da ste naivni, pa sve će ovo na kraju da plate Srbi i Hrvati, neće sigurno da plati EU štetu koja je ovde nastala. Prema tome, hajde, pamet u glavu, da rešimo probleme. Mi smo spremni da se otvori granica, da razgovaramo o zajedničkom rešenju migrantske krize, ali Hrvatska mora da povuče odluku o zatvaranju granice", rekao je Dačić.

On je dodao da je takvom odlukom Hrvatska dala autogol, ne samo sebi, nego čitavom regionu, pokazavši da je veoma teško graditi poverenje, ali da je lako to sve uništiti za jedan dan.

"Mi ne želimo da se mešamo u unutrašnje odnose Hrvatske, mi želimo dobre odnose, da povuku tu odluku, jer Srbija mora da brani svoje interese", naveo je ministar.

On je kazao i da je Evropska unija uzdržana u rešavanju izbegličke krize, ali je jasno rekla da zatvaranje granica nije rešenje.

Kako je izneo, Srbija nijednim svojim činom, niti retorikom nije uticala na to da dođe do bilo kakvih sukoba.

Povodom sutrašnje posete evropskog komesara Johanesa Hana, ministar spoljnih poslova je kazao da će svakako razgovarati i o ovoj temi i da očekuje da EU obezbedi funkcionisanje evropskih standarda na svojim granicama.

Dačić je najavio i da će 8. oktobra biti vanredna sednica ministara spoljnih i unutrašnjih poslova EU i Zapadnog Balkana o izbegličkoj krizi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

14 h

Podeli: