Vučić za B92: Čekam na otvaranje granice

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je za B92 da je saglasan sa izjavom visoke predstavnice EU Federike Mogerini da zatvaranje granice Hrvatske nije rešenje.

Izvor: B92
Podeli

"Saglasan sam sa njenom izjavom i čekam na otvaranje granice", rekao je Vučić.

Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini izjavila je da zatvaranje granice Hrvatske nije rešenje i pozvala Beograd i Zagreb da zajednički pristupe rešavanju migrantske krize.

Hrvatskoj rok ponoć

Premijer Aleksandar Vučić ranije je najavio da će Srbija u ponoć početi da primenjuje paket mera ako sa Hrvatskom ne bude dogovoreno otvaranje prelaza.

"Danas sam razgovarala sa oba premijera, sa srpskim - telefonom, a sa hrvatskim - lično i pozvala ih, naročito hrvatskog premijera, da konstruktivno priđu rešavanju problema", rekla je Federika Mogerini novinarima uoči današnjeg vanrednog samita EU u Briselu.

Premijer Hrvatske Zoran Milanović rekao je u Briselu da je nedopustivo da Srbija postavlja ultimatume članicama Evropske unije.

On je, takođe, rekao da će o otvaranju granice za teretna vozila odlučivati na osnovu broja migranata koji pokušavaju da uđu u Hrvatsku.

"Možda uskoro otvorim granicu, a posle ću je opet zatvoriti ako broj ljudi pređe 8.000 do 10.000", rekao je Milanović.

Aleksandar Vučić nije danas želeo da govori o merama koje je srpska vlada pripremila za slučaj da granični prelazi sa Hrvatskom ne budu otvoreni uveren da one neće ni stupiti na snagu.

"Verujem u razum hrvatskog rukovodstva, verujem u EU. Verujem u mogućnosti da neko kaže - mi smo, iz EU, pogazili SSP. Verujem da će neko to danas u Briselu da kaže. Nadam se da nikakve mere neće da se primenjuju", rekao je Vučić u Senti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 198 idi na stranu