Horgoš se otvara i zatvara svakih par minuta FOTO

Na srpsko-mađarskoj granici, granični prelaz Horgoš u potpunosti se zatvara dok mađarska policija i vojska sprovode izbeglice u tranzitnu zonu.

Izvor: B92

Utorak, 15.09.2015.

10:31

Default images
Foto: Beta

Prelaz se za ostale putnike otvara tek kada grupa izbeglica pređe granicu i regustruje se. Dok izbeglice prelaze granicu, nemoguće je sa pasošem bilo koje države ući u Mađarsku, javlja reporter B92.

Na prelazu nema velike gužve, jer vojska i policija naizmenično preko granice propuštaju izbeglice i druge putnike.

Zadržavanje na granici je oko 20 minuta, a mađarska policija detaljno kontroliše sve putnike i vozila.
Foto: B92
Mađarska policija suspendovala je saobraćaj na graničnim prelazima kod Reskea (Horgoš 2) i Ašothaloma (Bački Vinogradi) u sedam sati jutros, saopštio je načelnik odeljenja za graničnu kontrolu mađarske policije Laslo Balaž a prenosi MTI.

On tvrdi da su srpske vlasti o toj meri propisno informisane.

Na konferenciji za novinare Balaž je rekao da je ta mera preduzeta zbog velikog broja migranata koji stoje na srpskoj strani granice, zbog čega mađarske vlasti ne mogu da sprovedu graničnu kontrolu na odgovarajući način.

Mađarska je, sa prilivom izbeglica i migranata sa Bliskog istoka, duž cele granice sa Srbijom podigla žičanu ogradu visine četiri metra.
Foto: B92
Kako se broj izbeglica i migranata povećavao Mađari su, u pokušaju da spreče ikakav ilegalan prelazak na teritoriju EU, postavili kontejnere potpuno obmotane bodljikavom žicom na graničnom pružnom prolazu na relaciji Horgoš - Segedin.
Foto: B92
Mađarsku granicu obezbeđuju i jake vojne i policijske snage, a pooštrene su i kazne za ilegalan prelazak.

Nakon potpunog zatvaranje mađarsko-srpske granice, izbeglice i migranti noćas su prenoćili u šatorima kje su razapeli blizu graničnog prelaza.

Grupa od 16 izbeglica presekla je jutros ogradu na granici Mađarske i Srbije, nakon čega ih je policija odmah privela.
Foto: B92
Tokom jučerašnjeg dana oboren je još jedan rekord u Mađarskoj po pitanju broja ilegalnih prelazaka granice - registrovano je 9.380 ilegalnih prelazaka, podneto je 13 postupaka zbog krijumčarenja ljudi i pet postupaka zbog falsifikovanja dokumenata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: