Ko je policajac koji grli sirijskog dečaka

Policajac čija je fotografija sa sirijskim dečakom u "očinskom" zagrljaju izazvala talas emocija na društvenim mrežama zove se Redžep Arifi.

Izvor: Tanjug
Podeli

On je iz Preševa i već mesec dana je angažovan u Miratovcu, gde se dočekuju izbeglice koje u Srbiju stižu preko Grčke i Makedonije.

Dirljivu fotografiju Arifija je najpre na Tviteru objavila novinarka BBC-ja Menvin Rana, uz prateći tekst:

"Sirijci su puni hvale o srpskoj policiji. Kažu da su srpski policajci dobri i da su prvi koji se prema njima ne ponašaju kao da su životinje".

Arifi je policajac Policijske uprave u Preševu, od 2002. godine.

Njegov rođak Valjon Arifi rekao je Tanjugu da Redžep uopšte nije bio svestan toga da njegove slike gleda ceo svet na društvenim mrežama sve dok nije otišao u svoju stanicu, gde ga je o tome obavestio jedan od kolega.

Valjon Arifi kaže da je Redžepa sreo nakon što je saznao da je popularan, ali da on nije želeo da govori o tome.

"Samo je kratko rekao da je to ljudski čin i obaveza svakog humanog čoveka", kaže Valjon, koji takođe svakodnevno provodi vreme sa izbeglicama u Miratovcu.

Njegova fotografija se inače munjevito raširila na Fejsbuku i Tviteru, a nekoliko sati kasnije je Rana, novinarka Radija 4 BBC, na istoj društvenoj mreži postavila još nekoliko fotografija Arifija.

"Za sve one koje je oduševila slika srpskog policajca kako se igra sa bebom iz Sirije, evo dodatnih fotografija", napisala je ona pored slika.

Kako je Tanjugu ispriča njegov rođaj, Redžep je izgubio oca, u saobraćajnoj nesreći, kada je imao samo šest meseci.

Nije oženjen, nema dece i ima 34 godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 191 idi na stranu