"Slučaj jeste star, ali Dačić nije ubedljiv"

Profesor Univerziteta Union Bogoljub Milosavljević izjavio je da Ivica Dačić o snimcima susreta sa Rodoljubom Radulovićem ne daje ubedljive argumente.

Izvor: B92

Ponedeljak, 07.09.2015.

21:10

Default images

On je za B92 naveo da zvuči neobično za jednog ministra da nema dovoljno informacija o ljudima sa kojima se sastaje i koje prima u kabinet.

“Takve situacije nisu normalne i postoji dosta pitanja na koje Dačić ne daje ubedljive argumente. Ipak, on je u pravu kada kaže da je slučaj star i kako ovaj slučaj ne treba da se koristi kao politička igra. U tom smislu ga podržavam, ali mislim da ono drugo nije u redu“, izjavio je Milosavljević.

Nekadašnji koministar policije Božo Prelević naveo je da ne postoji samo pitanje ko je napravio snimak, već i šta je time želeo da postigne.

“Ja slutim da će biti izbora, jer se svake četiri godine pojave neki snimci. Nije pitanje samo šta ste snimili, već i šta ste time hteli. Ako je to u predizborne svrhe, onda ništa niste postigli. Ja ne verujem da će ova Vlada pasti zato što se zna ono što se znalo i pre četiri godine“, naveo je Prelević.

Prelević je rekao da je Tužilaštvo trebalo da reaguje i ranije, ali i sada.

“Ovo treba staviti u formu ili da je počinjeno krivično delo ili u formu da za to nema dokaza. Jedino što nisu nadležni jeste da ne reaguju“, naveo je on.

Profesor Milosavljević smatra da ni Tužilaštvo ni Sud nisu pokazali spremnost da sa slučajem izađu na kraj.

“Ni Tužilaštvo ni Sud nisu pokazali dovoljnu spremnost da izađu na kraj s ovim slučajem. To omogućava da se oavkve afere s vremena na vreme pojave. Očekujem da Tužilaštvo bude nezavisnije i da ne gleda da li je neko ministar“, rekao je Milosavljević.

Šef diplomatije Ivica Dačić tokom gostovanja u Vestima B92 je naveo da Rodoljuba Radulovića poznaje deset godina i da nije znao da se protiv njega vodi istraga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

17 h

Podeli: