Dojčinović: U Srbiji nikada nije "pravi trenutak"

Urednik KRIK-a Stevan Dojčinović kaže da je za njega izazov bio da dođe do snimaka sastanaka sa Radulovićem, a profesionalna obaveza da ih objavi.

Izvor: B92

Ponedeljak, 07.09.2015.

16:44

Default images

Novinar je u Kažiprstu rekao da u "Srbiji nikada nije vreme da se nešto objavi", ali da njemu interesi političara nisu važni.

"Izvor preko koga sam došao do njih nema posebnih interesa da ih objavi. Nije bilo pritiska i imao sam punu slobodu šta sa njima da uradim. Kada god da sam ih pustio, uvek bi neko našao 'objašnjenje' zašto baš tada", kaže on.

Dojčinović je rekao da je KRIK planirao pre desetak dana da objavi snimke, ali je ipak odlučio da odloži sve jer je u tom trenutku SPS birao novo rukovodstvo. Kako je rekao, on je duže vreme pokušavao da dođe do snimaka i kada ih je video, samo je dobio potvrdu onoga što se već praktično znalo.

"Pojavila se u javnosti ta priča o narezanim diskovima sa snimcima, koji kompromituju vrh MUP, a koji su procurili iz institucija. Za mene je i obaveza i izazov bilo da dođem do njih. Oni mi nisu dati, niti dostavljeni, već sam došao do njih kroz kontakte sa ljudima", rekao je Dojčinović, navodeći da mora da čuva svoje izvore.

Jedan od ljudi iz SPS i tadašnjeg MUP koji se vidi na snimcima, Vanja Vukić, rekao je da je u pitanju "metoda ucene Demokratske stranke".

"Nisam znao da je Vukić na snimcima, on je nova osoba. To što priča je očekivana odbrana. Umesto da se sada bavimo sadržajem, pokušava se da se skrene priča na to ko je dostavio snimke", rekao je Dojčinović.

On kaže da je problem kojim treba da se bavi javnost odnos kriminalnih grupa i države.

"Pitanje je zašto se ovoliko čeka. Za vreme Borisa Tadića tu je bio Dačić, pa sada sa Vučićem, meni deluje da su svi oni znali da imaju kompromitujući materijal i da im je bolje bilo da pomoću njega kontrolišu Dačića, nego da sve procesuiraju", rekao je Dojčinović.

Kako je rekao, KRIK "nije u političkoj priči".

"Neću da računam šta oni rade, kada je kome šta u interesu. Kada se dođe do nečeg ovakvog, to mora da se objavi", rekao je Dojčinović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

87 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: