LSV: Članove "Obraza" uhapsiti kad god da se okupe

LSV je saopštila da pripadnike organizacije "Obraz" policija treba da pohapsi onog časa kada se u centru Beograda budu okupili bilo kojim povodom.

Izvor: B92

Nedelja, 06.09.2015.

15:46

Default images

U saopštenju se navodi da bi razlog za hapšenje članova "Obraza" trebalo da bude taj jer je rad te organizacije Ustavni sud zabranio pre tri godine zbog kršenja ljudskih prava i izazivanja nacionalne mržnje.

"Potpuno je nedopustivo već to što tri godine nakon zabrane nesmetano i nekažnjeno nastavljaju gde su stali i ignorišu odluku Ustavnog suda, a već i sam pokušaj njihovog okupljanja na ulici je više od provokacije i države i svih nadležnih institucija", navodi se u saopštenju.

Iz LSV-a poručuju da je, ukoliko ne uhapse članove "Obraza" tokom današnjeg okupljanja, na policiji i nadležnim službama da objasne zašto to nisu uradili, jer, kako stoji u saopštenju, "ako nešto što je zabranjeno deluje kao da nije zabranjeno, onda se u javnost šalje poruka da je u ovoj zemlji sve dozvoljeno".

"Članovi 'Obraza' i njihovi saučesnici iz još nezabranjenog pokreta 'Naši' do sada su na ulice i u javni život Srbije uneli isuviše mržnje i rad takvih organizacija mora biti oštro sankcionisan za primer u svakoj zemlji", ističe se na kraju saopštenja LSV.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: