Iznenadni poziv Merkelove, Vučić sutra u Berlinu

Premijer Aleksandar Vučić sastaće se sutra u Berlinu sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, saznaje "Blic".

Izvor: B92, Blic

Nedelja, 06.09.2015.

14:55

Default images
Foto: Tanjug

Iako nije bilo planirano da se tokom sutrašnje posete Nemačkoj sastane sa Angelom Merkel, Vučić je tokom dana dobio iznenadni poziv savetnika nemačke kancelarke, navodi taj list.

Kako navode, Vučića je kontaktirao savetnik Angele Merkel nakon što je ona izrazila želju da se sastane sa srpskim premijerom.

Teme razgovora biće evropske integracije Srbije i migrantska kriza.

Premijer Vučić će tokom boravka u Berlinu posetiti i Bundestag, gde će se obratiti Odboru za EU.

Nakon toga, srpski premijer učestvovaće na Eropskom forumu u organizaciji „Konrad Adenauer Fonadacije“ i tamošnjem skupu obratiti se izlaganjem „Srbija u Evropi“.

"Svaka poseta Berlinu od izuzetnog značaja"

Svaka poseta Berlinu je od izuzetnog značaja imajući u vidu snagu Nemačke u Evropi i važnost njenog glasa pri donošenju odluka, navodi Aleksandra Joksimovć iz CEAS.

“U ovom trenutku Srbija je ispunila kriterijume koji su pred njom postavljeni za otvaranje poglavlja dakle. Osnovni kriterijum je bilo pitanje implemetacije Briselskog sporazuma. Poslednjim sporazumima koji su u Briselu potpisani Srbija je zapravo te kritreijume ispunila. Ono što je ipak veoma važno znati je da od onoga što Bundestag usvaja kao kriterijume i zavisi i ponašanje Nemačke pri odlučivanju o otvaranju poglavlja”, rekla je Joksimovićeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

200 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: