Zbog mačaka u dvorištu mora u zatvor

Šabac -- Ilija Vujanić iz sela Lipolist kod Šapca, moraće da provede pet dana u zatvoru, jer nije platio kaznu zbog držanja više od dve mačke u dvorištu.

Izvor: B92
Podeli

On je uložio žalbu na rešenje i odlučan je da ne ide u zatvor.

Misleći da čini dobro delo, na svom imanju u selu Lipolist starao se i o prinovi mačaka koje gaji godinama.

Upravo to koštalo ga je kazne, jer je komunalna policija utvrdila da pasa i mačaka ima više od dozvoljenog broja.

„Zatekli su me u kući sa nekoliko mačaka. Rekli su mi da ne smem da imam više od dve mačka. Ja sam tada imao sedam mačaka“, kaže Ilija Vujanić.

Ni prostrano dvorište, niti dug lanac nisu bili dovoljan argument, jer pas Runi, nije bio u boksu površine dva metra kvadrtna i metar i po visine, opremljen sa kanalizacionim odvodom, kako se navodi u Odluci grada Šapca.

„Ja treba da imam odvodnu cev sa rešetkom, do kanalizacije, a ovo selo nema kanalizaciju. Pa gde da odvodim, do Šapca?“, pita se Ilija.

Umeo je Ilija, inženjer elekrtotehnike da prebroji pse i mačke, ali je iz ljubavi i humanih razloga prihvatao ostavljene i zanemarene životinje. To za šabačku Komunalnu policiju nije bilo opravdanje, jer grad propisuje drugačije uslove.

„Možete imati dva psa, i dva šteneta. To se odnosi i na držanje mačaka“, kaže Nenad Ilić iz Komunalne policije.

Da su se u priču umešala „srpka posla“ potvrđuju komunalni policajci, jer su ovde došli po prijavi, ali ističu da im je osnovni interes da zaštite građane.

Pisali su, kažu, u ovom selu i drugima, jer su propisi isti za sve. A baš sve trpi i papir, pa se u mladunce računaju mačići i psi do 4 meseca starosti.

„Šta ja da uradim kad mačići pređu četiri meseca, a ako ne uspem da ih podelim. Ja ne mogu da ih ostavim, ili bacim na đubrište“, kaže Vujanić.

Na to stiže odgovor iz Komunalne policije.

„On može da ih udomi, ili pre toga steriliše životinju kako bi broj ograničio u skladu sa odlukom“, kaže Ilić.

U zatvor ići neće, kaže Ilija, jer bi njegovo odsustvo naškodilo zavotinjama o kojima se savesno brine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 191 idi na stranu