Bota sot: Tači pevao "Ko to kaže, ko to laže"

Prištinski mediji ponovo donose priču o tome da je Hašim Tači, svojevremeno, navodno, u pijanstvu, pevao pesmu "Ko to kaže, ko to laže, Srbija je mala...".

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 03.09.2015.

09:19

Default images

Tači, koji je trenutno ministar spoljnih poslova Kosova, bivši je komandant OVK i dva puta je bio premijer kosovske vlade.

Prištinski list Bota sot pod naslovom "Čiji je heroj Hašim Tači" pita šta bi se dogodilo da je to, ne daj bože, učinio, na primer, neko od lidera Demokratske stranke Kosova, lidera Ise Mustafe, čiji je osnivač Ibrahim Rugova.

List podseća da je o Tačijevom pevanju srpske pesme na jednoj TV u Srbiji ispričala bivša poslanica u kosovskom parlamentu, dr Rada Trajković, te da to niko nikada u Prištini, a ni sam Tači nije demantovao.

Otuda i zaključak ovog prištiskog dnevnika da ovakav pristup Tačija zapravo otkriva njegov karakter, odnosno da on, kako se navodi, ne voli otadžbinu.

"Ali ne samo to. Ovaj levičarski pristup Tačija proizvodi jednu širu političku elitu koja nema osećaj za državnost Kosova", navodi list.

List ukazuje i da ovakvo Tačijevo ponašanje nije moguće opravdati njegovim navodnim pijanstvom jer, kako se navodi, svi znaju za izreku "što trezan misli, pijan govori".

"Svi znaju da baš u takvoj pijanoj situaciji ljudi iznose najdublje unutrašnje emocije i ono što trezni nikada ne bi rekli", navodi list.

Podseća se i da je ta priča ranije kružila po internetu, te da su tada mnogi mislili da je ona bila izmišljena.

"U vremenu kada je pevao Tači je to možda morao da ne bi završio u Hagu, pa ga je približivanje sa srpskim šovinizmom možda i spasilo. Ova situacija ne bi bila tragična da nije reč o Tačiju koji je nekaa bio na čelu OVK i dva mandata premijer vlade Kosova", navodi Bota sot.

Da je to kojim slučajem učinio lider DSK, posebno Ibrahim Rugova, on bi bio linčovan ili kamenovan na sred Prištine, piše Bota sot.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: