Vučić: Skloniću se kad to narod kaže

Srbija je za EU, jer je to tip društva koje želimo da izgradimo i zato ćemo ostati na evropskom putu, ponovio je premijer Aleksandar Vučić.

Izvor: Tanjug
Podeli

On je opozicionim liderima poručio da se: "Neće držati za fotelju po svaku cenu".

On je time odgovorio na izjavu lidera SRS Vojislava Šešelja da je spreman na koaliciju s naprednjacima pod uslovom da odustanu od evropskog puta, a zatim dodao da sve političke protivnike poštuje, pa tako i i Šešelja, Pajtića...

Podsetio je da je EU bila nakon poplava najveći donator Srbije, pored Ujedinjenih Arapskih Emirata i skandinavskih zemalja, a opozicionim liderima poručio da uvek mogu da ga smene i da će uvek poštovati volju građana, za razliku od jednog od njih koji se drži za svoju fotelju po svaku cenu.

"Meni to neće padati na pamet. Kada narod bude pokazao da ne želi ovu vladu, biću spreman da se sklonim", zaključio je Vučić.

O izborima odluka do kraja septembra

Premijer Aleksandar Vučić ponovio je da će odluku o tome da li će biti raspisani vanredni republički izbori saopštiti do kraja septembra.

On je naveo da strankama koje licitiraju sopstvenim rejtinzima unapred čestita izborni rezultat poručivši da su "već pobedili".

Odgovarajući, naime, na pitanja novinara kako komentariše izjavu Bojana Pajtića da DS ima podršku 30 odsto birača, Vojislava Šešelja da SRS ima 20, a Ivice Dačića da SPS ima 15 procenata prodrške, te da zbog toga SNS ne sme na izbore, Vučić je rekao da je onda SNS na "nivou cenzusa" i dodao:

"Ukoliko su ti podaci tačni, onda su oni pobedili na izborima i ja im unapred čestitam izborni rezultat, ali ne zaboravite da ih posle izbora podsetite na to šta su govorili, koliku podršku imaju", rekao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 198 idi na stranu