"Žandarmi pokušali da žrtve predstave kao krivce"

Beograd -- Žandarmi optuženi za napad na Andreja Vučića i Predraga Malog imaju pravo da se brane kako smatraju da je to najbolje za njih i ne moraju da govore istinu.

Izvor: Tanjug
Podeli

To je izjavila punomoćnica Andreja Vučića i Predraga Malog, advokat Vesna Lončar i dodala da su neprihvatljivi očigledni pokušaji žandarma da se istina iskrivi, a žrtve predstave kao krivci.

"Još od trenutka kada se desio ovaj sporni događaj evidentno je da se cela istina pokušava izobličiti i da se oni koji su oštećeni u ovom postupku, koji su očigledne žrtve, predstave kao krivci i izazivači ovog nemilog događaja, a oni koji su bili tu da štite javni red i mir pokušavaju da se predstave nekim političkim žrtvama", naglasila je Lončar.

Ona je istakla da veruje u srpsko pravosuđe, kao i da će ovaj postupak biti sproveden do kraja u skladu sa zakonom, te da će i odluka suda biti u skladu sa zakonom.

U Višem sudu u Beogradu danas su odbranu iznela osmorica pripadnika Žandarmerije koji se terete za prebijanje Andreja Vučića i Predraga Malog, kao i dvojice vojnih policajaca koji su bili sa njima u vreme održavanja Parade ponosa u septembru prošle godine.

Oni su tvrdili da su ih "četiri lica" napala, te da su postupali u skladu za zakonom kako bi sprečili negativne posledice, uključujući ugrožavanje učesnika skupa - Parade ponosa, te diplomata i predstavnika drugih država.

strana 1 od 142 idi na stranu