Vučić: Pozvaću novog hrvatskog premijera u Beograd

Bled -- Premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će pozvati novog hrvatskog premijera, čim bude izabran, da poseti Srbiju.

Izvor: Tanjug
Podeli

On je, nakon panela na kojem je učestvovao u okviru Strateškog foruma u Bledu, upitan da li ga je predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, pozvala da poseti Zagreb, rekao da je često u glavnom gradu Hrvatske.

"Čekamo da se završe izbori. Iskoristiću priliku da izabranog premijera Hrvatske odmah pozovem. Što se mene tiče predsednici Hrvatske i hrvatske vlede uvek su dobrodošli u Beograd", podvukao je on.

Upitan za inicijativu predsednice Hrvatske Grabar-Kitarović i njenog slovenačkog kolege Boruta Pahora da se pod hitno sazove sednica EU o jugoistočnoj Evropu zbog talasa izbeglica, Vučić je kazao da su takve inicijative uvek dobrodošle.

"Svaki razgovor je dobar i blagorodan za sve nas. Svaki put kada se sretnemo mi razgovarmao. I danas sam na kratko razgovarao sa hrvatskom predsednicom. Super je kada možemo da razgovaramo, jer je to dobro za sve nas, spustiće tenzije u regionu koje su narasle zbog izbora i komemoracija različitih događaja", objasnio je on.

Srpski premijer je podvukao da je vreme da više i češće razgovaramo, probleme rešavamo, a ne gomilamo.

strana 1 od 199 idi na stranu