Vučić: Pozvaću novog hrvatskog premijera u Beograd

Premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će pozvati novog hrvatskog premijera, čim bude izabran, da poseti Srbiju.

Izvor: B92

Ponedeljak, 31.08.2015.

22:03

Default images
foto: Tanjug

On je, nakon panela na kojem je učestvovao u okviru Strateškog foruma u Bledu, upitan da li ga je predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, pozvala da poseti Zagreb, rekao da je često u glavnom gradu Hrvatske.

"Čekamo da se završe izbori. Iskoristiću priliku da izabranog premijera Hrvatske odmah pozovem. Što se mene tiče predsednici Hrvatske i hrvatske vlede uvek su dobrodošli u Beograd", podvukao je on.

Upitan za inicijativu predsednice Hrvatske Grabar-Kitarović i njenog slovenačkog kolege Boruta Pahora da se pod hitno sazove sednica EU o jugoistočnoj Evropu zbog talasa izbeglica, Vučić je kazao da su takve inicijative uvek dobrodošle.

"Svaki razgovor je dobar i blagorodan za sve nas. Svaki put kada se sretnemo mi razgovarmao. I danas sam na kratko razgovarao sa hrvatskom predsednicom. Super je kada možemo da razgovaramo, jer je to dobro za sve nas, spustiće tenzije u regionu koje su narasle zbog izbora i komemoracija različitih događaja", objasnio je on.

Srpski premijer je podvukao da je vreme da više i češće razgovaramo, probleme rešavamo, a ne gomilamo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: