Dobar rezultat za opoziciju samo ako se ujedini

Uprkos najavama, premijer Srbije Aleksandar Vučić još nije doneo odluku o vanrednim parlamentarnim izborima.

Izvor: B92

Ponedeljak, 31.08.2015.

16:16

Default images

U ponedeljak je rekao da još razmišlja da li je vreme za izbore, zbog, kako kaže, sprovođenja reformi.

“Šanse su 50-50, jedini razlog protiv je sprovođenje reformi, svi ostali su za vanredne parlamentarne izbore. Ipak, sprovođenje reformi je ozbiljan razlog i zato ćemo još razmatrati, da vidimo šta ćemo moći i kojom brzinom da izguramo proces u narednim mesecima“, rekao je Vučić.

S obzirom na to da nedavna istraživanja pokazuju da SNS ima veliku podršku, čini se da bi stranke opozicije, ukoliko žele ozbiljniji rezultat na izborima, morale da se ujedine. Na to je, bar javno, jedini spreman lider Nove stranke Zoran Živković.

“Ja znam da postoje dobri partneri i vreme je da u narednim nedeljama dođemo do finalizacije naših dogovora“, kaže Živković.

I profesor FPN Slaviša Orlović smatra da bi međusobni dogovor opozicije bio spas za nju.

“Svako ukrupnjavanje može poboljšati rezultat, ali nisu sve kombinacije dobitne i ne bi imale željeni efekat. Postoje ogromne razlike između njih, zatim sujete, a mislim da bi pojedine stranke morale da se ujedine prvo same sa sobom“, navodi Orlović.

Po svemu sudeći, dok se to ne dogodi, nema ni dobrog izbornog rezultata za aktuelnu opoziciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: