"Očekujem izvinjenje od gradonačelnice Đakovice"

Zamenik kosovskog premijera Branimir Stojanović izjavio je da od gradonačelnice Đakovice Mimoze Kusari Ljilje očekuje izvinjenje.

Izvor: Beta

Subota, 29.08.2015.

19:44

Default images
Foto: Beta, AP

Stojanović navodi da izvinjenje očekuje zbog incidenata koji su se desli u tom gradu kada su raseljeni Đakovčani došli da u svom rodnom gradu, u svojoj crkvi, obeleže Veliku Gospojinu.

"Albanska strana ne razume da Đakovčani žele da budu u svom gradu, u svojoj crkvi, da žive normalno kao ljudi u 21. veku", rekao je Stojanović novinarima u Palati Srbija u Beogradu, nakon stastanka koji su predstavnici Srba u pokrajinskim institucijama imali s direktorom Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Markom Đurićem.

On je poručio da Srbi neće odustati od svoje želje i da će raditi na tome da se problem reši.

Stojanović je osim toga ranije u toku dana izjavio da je pregovarački tim Srbije došao s dobrim rezultatima iz Brisela, da je to ozbiljan rezultat za Srbe na Kosovu i njihove predstavnike koji ih obavezuje da još više rade na dobrobit svojih sunarodnika.

Nezadovoljni Albanci bacali su juče petarde i crvenom farbom gađali policiju koja je upotrebila suzavac i sprečila ih da se približe raseljenima kada su autobusima izlazili iz crkvenog dvorišta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

18 h

Podeli: