Hrvat iz Novog Sada na meti nacionalista

Novi Sad -- Član Nacionalnog saveta hrvatske nacionalne manjine Stanko Krstin iz Novog Sada izjavio je da je često na meti nacionalista.

Izvor: Beta
Podeli

Krstin, vlasnik preduzeća Pre-Print i predsednik Unije poslodavaca Vojvodine, rekao je za agenciju Beta da je na meti nacionalista koji su na fasadi njegove firme ranije bili napisali "Ustaše, napolje!".

Dodao je da ga optužuju i da je "hrvatski obaveštajac", ali i da svojim pogonima "truje" decu, građane i golubove u naselju Salajka u Novom Sadu.

"Ja jesam Hrvat, ali sam pre svega lojalni građanin Republike Srbije", rekao je Krstin, koji je rođen u Odžacima, gradiću u blizini Sombora.

U vezi sa ovim slučajem, Poverenica za zaštitu ravnopravnosti izrekla je opomenu direktoru Ekološkog pokreta iz Novog Sada Nikoli Aleksiću, jer je u javnosti iznosio uznemirujuće i ponižavajuće ideje i stavove kojima se vređa dostojanstvo Stanka Krstina, kao i drugih pripadnika hrvatske nacionalne manjine.

Stanko Krstin je ispričao i da su neki inspektori pokušavali da ga "reketiraju".

Krstin je u nekoliko navrata protestovao ispred zgrade novosadskog suda i Agencije za borbu protiv korupcije, kada je nosio transparent "Privrednici, plaćajte reket da ne prođete kao ja".

Info

Na današnji dan, 1. septembar

1159 - Umro je papa Hadrijan IV - rođen kao Nikolas Brejkspir - jedini Englez u istoriji rimokatoličke crkve izabran 1154. za njenog poglavara. 1715 - Umro je francuski

Razno utorak 1.09. 00:00 Komentara: 0
strana 1 od 1328 idi na stranu