EU impresionirana prihvatom izbeglica u Srbiji

Evropska unija je impresionirana time kako su prihvat ilegalnih imigranata organizovali srpska vlada i nadležne službe, izjavio je šef Delegacije EU u Srbiji.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 24.08.2015.

12:15

Default images
Foto: Tanjug

Premijer Srbije izrazio je zahvalnost EU na pomoći u toj organizaciji, kao i na 390.000 evra novčane podrške.

Aleksandar Vučić i Majkl Davenportom susreli su se u Beogradu i tom prilikom razgovarali su o velikom prilivu bliskoistočnih izbeglica, nastavku dijaloga Beograda i Prištine u utorak u Briselu, kao i o situaciji u regionu.

Oni su razgovarali i o mogućnosti da Evropska unija pomogne opremanje budućeg prihvatnog centra za izbeglice u Beogradu.

Kroz opštinski Prihvatni centar za migrante u poslednja 24 časa prošlo je više od 8.000 izbeglica sa Bliskog istoka i severa Afrike, podaci su Crvenog krsta.

Govoreći o situaciji u regionu, premijer Vučić je rekao da je Srbija opredeljena za politiku koja Zapadnom Balkanu donosi stabilnost.

On je najavio da će u tom smislu istupiti i na Konferenciji u Beču 27. avgusta.

Srpski premijer rekao je da je za Vladu Srbije važno da se postigne dogovor o Zajednici srpskih opština, kao delu Briselskog sporazuma, kao i o telekomunikacijama, energetici i „Parku mira“ u Kosovskoj Mitrovici, ali isključivo uz poštovanje državnih interesa Srbije.

Govoreći o situaciji u regionu, premijer Vučić je ponovio opredeljenost za politiku koja Zapadnom Balkanu donosi stabilnost i najavio da će u tom smislu istupati i na Konferenciji u Beču 27. avgusta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

139 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: