Nemačka: 200.000 državljana SRB pred deportacijom

Frankfurt, Hajldelberg -- Sve je više srpskih državljana koji traže azil u Nemačkoj, oko 90 odsto su Romi, a od 24.000 njih već je traženo da napuste tu zemlju, piše "'Politika''.

Izvor: Tanjug
Podeli

Prema rečima Lize Heger, portparola nemačkog ministarstva unutrašnjih poslova, čak 200.000 državljana Srbije nalazi se u Nemačkoj bez odgovarajuće dozvole za boravak, ili su tražili azil za koji, kako kaže, nemaju šanse da ga dobiju, tako da svima njima preti deportovanje u Srbiju.

Heger je, za današnju ''Politiku'', navela i da je ''do maja ove godine 1.311 Srba poslato nazad u Srbiju, i da je po tom pitanju saradnja Srbije i Nemačke veoma dobra.

I ministar unutrašnjih poslova Nemačke Tomas de Mezijer ranije je rekao da je neprihvatljivo to što je 40 odsto tražilaca azila u Nemačkoj sa Balkana.

On je naveo da će oni morati da napuste Nemačku koja je postala glavna destinacija za tražioce azila koji beže od rata i progona, ali da zahtevi izbeglica iz ''zemalja jugoistočne Evrope, uključujući Albaniju, Srbiju i Kosovo gde nema oružanih sukoba nemaju šanse da budu pozitivno rešeni''.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 196 idi na stranu