Stefanović: Grafite o Pajtiću pisao član DS

Beograd -- Policija je identifikovala osobu koje se sumnjiči da je u Novom Sadu pisala preteće grafite "Smrt Pajtiću", upućene lideru DS Bojanu Pajtiću.

Izvor: Beta, Tanjug
Podeli

To je izjavio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Radi se o I. G. (37) koja je, po sopstvenom priznanju, član Demokratske stranke od 1997. godine, rekao je Stefanović na vanrednoj konferenciji za novinare.

To delo je, dodao je, kvalifikovano kao krivično delo ugrožavanje sigurnosti.

I.G. je zaposlen u preduzeću "Vojvodina vode".

"Razgovarano je sa njim u smislu obavljanja pretresa, obavljen je pretres u njegovom stanu, a onda je tražena naredba za privođenje. U tom razgovoru je sam rekao da je član DS od 1997. godine", rekao je Stefanović i napomenuo da je u ovom trenutku dat nalog za njegovo privođenje.

Prema njegovim rečima, traga se za osobom koja je bila zadužena za izradu šablona tog grafita.

Ministar unutrašnjih poslova je napomenuo da policija neće dozvoliti da se bilo kome u Srbiji preti i da bilo ko smatra da može da bude van zakona.

"Radićemo temeljno na rasvetljavanju ovog slučaja", rekao je Stefanović i dodao da će odgovarati svi koji su učestvovali u tom procesu i da je uveren da će do kraja dana biti privedena i osoba koja je radila na šablonima grafita i da će biti saslušana.

U Novom Sadu 6. avgusta pojavili su se grafiti sa porukom "Smrt Pajtiću", a premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je sledećeg dana da je u toku istraga o grafitima koji su se pojavili u Novom Sadu sa pozivima na ubistvo lidera DS-a, ali da nije siguran da će svi biti zadovoljni njenim rezultatima.

Vučić je na konferenciji za novinare rekao da u Srbiji niko nikome ne sme da preti smrću, kao i da niko ne sme da preti Bojanu Pajtiću.

"Problem jesu grafiti. Ko god da ih je napisao. Imamo određene sumnje. Nisam siguran da ukoliko se istraga sprovede do kraja da će svi biti zadovoljni njenim rezultatima", kazao je Vučić i dodao da će istraga pokazati da li je reč o stvarnim pretnjama ili o političkim igrama.

strana 1 od 199 idi na stranu