Stefanović: Grafite o Pajtiću pisao član DS

Policija je identifikovala osobu koje se sumnjiči da je u Novom Sadu pisala preteće grafite "Smrt Pajtiću", upućene lideru DS Bojanu Pajtiću.

Izvor: Beta

Petak, 14.08.2015.

13:43

Default images
foto: 021.rs

To je izjavio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Radi se o I. G. (37) koja je, po sopstvenom priznanju, član Demokratske stranke od 1997. godine, rekao je Stefanović na vanrednoj konferenciji za novinare.

To delo je, dodao je, kvalifikovano kao krivično delo ugrožavanje sigurnosti.

I.G. je zaposlen u preduzeću "Vojvodina vode".

"Razgovarano je sa njim u smislu obavljanja pretresa, obavljen je pretres u njegovom stanu, a onda je tražena naredba za privođenje. U tom razgovoru je sam rekao da je član DS od 1997. godine", rekao je Stefanović i napomenuo da je u ovom trenutku dat nalog za njegovo privođenje.

Prema njegovim rečima, traga se za osobom koja je bila zadužena za izradu šablona tog grafita.

Ministar unutrašnjih poslova je napomenuo da policija neće dozvoliti da se bilo kome u Srbiji preti i da bilo ko smatra da može da bude van zakona.

"Radićemo temeljno na rasvetljavanju ovog slučaja", rekao je Stefanović i dodao da će odgovarati svi koji su učestvovali u tom procesu i da je uveren da će do kraja dana biti privedena i osoba koja je radila na šablonima grafita i da će biti saslušana.

U Novom Sadu 6. avgusta pojavili su se grafiti sa porukom "Smrt Pajtiću", a premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je sledećeg dana da je u toku istraga o grafitima koji su se pojavili u Novom Sadu sa pozivima na ubistvo lidera DS-a, ali da nije siguran da će svi biti zadovoljni njenim rezultatima.

Vučić je na konferenciji za novinare rekao da u Srbiji niko nikome ne sme da preti smrću, kao i da niko ne sme da preti Bojanu Pajtiću.

"Problem jesu grafiti. Ko god da ih je napisao. Imamo određene sumnje. Nisam siguran da ukoliko se istraga sprovede do kraja da će svi biti zadovoljni njenim rezultatima", kazao je Vučić i dodao da će istraga pokazati da li je reč o stvarnim pretnjama ili o političkim igrama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

117 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: