"Bitno da deca iz regiona nauče da žive zajedno"

Fruška Gora -- Američki ambasador u Srbiji Majkl Kirbi navodi da je veoma dobro sve što se radi na temu pomirenja i da je važno da deca nauče da rade sa ljudima iz regiona.

Izvor: Tanjug
Podeli

Kirbi je to izjavio tokom posete omladinskom košarkaškom kampu “Došao sam da igram“ na Letenci.

Tom procesu pomažu i aktivnosti poput ovakvih u kojima učestvuju najmlađi, rekao je Kirbi istakavši veliki značaj zajedničkog rada i igranja u timu dece u regionu Balkana.

„Ovaj kamp, u kojem mnogo dečaka i devojčica sa čitavog Balkana igraju zajedno i druže se, sjajan je prizor i pravi primer svima“, izjavio je Kirbi dodajući da je izuzetno važno i to da deca “nauče da rade sa ljudima iz okolnih zemalja“.

Učesnicima tog kampa, koji se održava osmu godinu za edom, ovoga puta obratio se i proslavljeni vaterpolo reprezentativac Srbije Slobodan Soro, poručujući mladim sportistima da su “rad, upornost, škola i sport“ izuzetno važni za mladog čoveka.

Iako se najmlađima često govori o potrebi negovanja drugarstva, iskrenosti, odricanja, rada, učenja, potrebno je te vrednosti stalno potencirati i ponavljati, izjavio je Soro.

Direktor humanitarnne sportske organizacije “Plej“ i organizator kampa “Došao sam da igram“ Mihajlo Delić napomenuo je da je ove godine na Letenci više od 150 mladih iz nekoliko zemalja bivše Jugoslavije i dodao da je kamp ugostio i decu sa posebnim potrebama kao i onu bez roditelja.

„Pokušavamo da u ovom kampu predstavimo sport i obrazovanje mladih kao pravo, a ne kao privilegiju“, istakao je Delić i zahvalio na podršci u toj misiji Ambasadi SAD u Beogradu, Ministarstvu omladine i sporta, Gradu Novom Sadu, Pokrajini i kompaniji “Fruktal“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 199 idi na stranu