DS za mesec dana ostaje bez vile u Krunskoj

Agencija za restituciju će u narednih mesec dana doneti rešenje o vraćanju starom vlasniku vile u Krunskoj 69 u Beogradu, gde se sada nalazi sedište DS.

Izvor: Tanjug

Subota, 08.08.2015.

12:35

Default images
Foto: Tanjug

Prema rečima direktora Agencije Strahinje Sekulića, čekao se jedan dokument iz Kanade.

“Stigao je i očekujem, pošto smo sproveli raspravu, u narednih ne duže od mesec dana rešenje koje ćemo ekspedovati, znači vratićemo starom vlasniku kuću", dodao je on.

Srbiji je u okviru restitucije do sada vraćena imovina vredna ukupno oko milijardu evra, od čega 485 stanova, 3.015 poslovnih prostora i 501 zgrada kao celina.

Govoreći o Belom dvoru, Sekulić kaže da Zakonom o restituciji nije dozvoljeno vraćanje dvorskog kompleksa na Dedinju, kao i da će za to biti donet poseban zakon.

"Niti će Karađorđevići biti privilegovani niti dikrimisnisani, biće doneta odluka, očekujemo krajem godine i značajno je da će taj dokument koji bude donet biti konačno raščišćavanje odnosa po pitanju imovine između Krađorđevića i Republike Srbije", dodao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: