MH370: Potvrđeno, delovi pripadaju Boingu 777

Ostaci aviona pronađeni na ostrvu Reunion u Indijskom okeanu su zvanično identifikovani kao delovi Boinga 777 koji je nestao početkom prošle godine

Izvor: B92

Nedelja, 02.08.2015.

12:35

Default images
Foto: Screenshot

Ministar saobraćaja Malezije Liov Tiong Lai rekao je da su verifikaciju obavile francuske vlasti, predstavnici kompanije Boing, američke Nacionalne uprave za bezbednost saobraćaja i malezijskog tima u kojem su, između ostalih, bili predstavnici Odseka za civilnu avijaciju te zemlje i avioprevoznika Malezija erlajnza, kojem je pripadao nestali avion.

U međuvremenu je pronađen i predmet koji bi mogao da bude deo vrata nestalog aviona, objavili su danas svetski mediji.

Dopisnik Skaj njuza Dejvid Bauden napominje da je novi deo pronađen na drugoj lokaciji - dok je deo krila nađen na plaži kod grada Sen Andre, mogući deo vrata je pronađen bliže glavnom gradu Reuniona, Sen Deniju.

Na novopronađenom delu ima natpisa na kineskom i malezijskom pismu. Veruje se da se on nalazio s unutrašsnje strane aviona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

20 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: