"Migranti nisu samo problem Srbije"

Predstavnica građanskih inicijativa Maja Stojanović izjavila je za B92 da izjave poslanika o migrantima mogu da budu izuzrtno opasne.

Izvor: B92

Petak, 31.07.2015.

20:29

Default images
Foto: Beta/AP

Ona se osvrnula na nedavnu izjavu Balinta Patora da migranti u Srbiji samo stvaraju probleme.

“Te izjave mogu da budu izuzetno opasne jer možemo da se zapitamo o stanju prava u Srbiji“.

Ona je navela da je to veliki problem i da nije dovoljna samo osuda drugih poslanika.

“Moramo sistemski da se izborimo sa diskriminacijom. I danas je ona prisutna prema drugim etničkim grupama i ako se sistemski ne odgovori na ovo sa poslaničkih klupa onda je to problem koji ćemo imati godinama. Prošle godine je vršeno istraživanje koje je pokazalo da postoji visok stepen diskriminacije među poslanicima i državnim službenicima“.

Maja Stojanović je izjavila da je problem sa migrantima globalni problem, a ne samo problem Srbije.

“Svakako ovo nije problem samo Srbije, ovo je globalni problem, koji se ne rešava na pdgovarajući način. SB i UN su odgovorne što ništa ne reaguju na ono što se dešava u Siriji. Potrebna je globalna debata“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: