Montažni objekti za pomoć migrantima u Kanjiži

Američka humanitarna i razvojna agencija CRS u Kanjiži je na tri meseca obezbedila iznajmljivanje kontejnera namenjenog migrantima.

Izvor: B92

Petak, 31.07.2015.

17:03

Default images
Foto: B92

Obezbeđeni kontejner ima kapacitet od osam kreveta i dve odvojene prostorije za žene i decu, kao i dva odvojena sanitarna prostora za žene, decu i muškarca i smešten je dvorištu policijske stanice Kanjiža, na adresi Glavni trg broj 2.

Namena objekta je da žene i deca u tranzitu kroz Kanjižu mogu da se odmore, obave ličnu higijenu ili slučno.

Kako se navodi, muški deo za obavljanje higijenskih potreba je odvojen.

CRS je objekat opremio posteljinama i peškirima, a održavanje higijene objekta obaveza je Komesarijata za izbeglice i migracije, kao i Policijske stanice Kanjiža, dok će se posteljina i peškiri prati u gerontološkom centru u Kanjiži.

UNHCR je opremio objekat sa osam kreveta i osam noćnih ormarića.

Kontejner je urađen na najsavremeniji način i u slučaju potrebe moguće je povećati kapacitete smeštaja dodavanjem novih prostornih jedinica.

Ceritas Subotica obezbeđivaće higijenske potrepštine za ovu smeštajnu jedinicu sa 1.000 higijenskih paketa za odrasle i 250 za decu.

Balkanski centar za migracije i humanitarne aktivnosti će u Kanjiži imati zaposlena dva prevodioca/info službenika od 3. avgusuta koji će biti na usluzi migrantima, policiji i Sudu u Kanjiži, dok će licencirani lekari raditi na početku dva puta nedeljno, te pružati neophodnu lekarsku pomoć migrantima i izbeglicama u Kanjiži, kako u policijskoj stanici, tako i u obližnjem parku gde se migranti i izbeglice zadržavaju.

Caritas Valjevo će obezbediti 1.000 higijenskih paketa za odrasle i 250 za decu i distribuirati ih u koordinaciji sa Komeserijatom za izbeglice i migracije u Bogovaži.

Čovekoljublje će se fokusirati na područje Zaječara gde će zahvaljujući donaciji CRS-a biti obezbeđena hrana, higijena, kao i pomoć u ljudstvu za Komesarijat za izbeglice i migracije zarad procesuiranja

migranata i izbeglica koji ulaze u Srbiju i prolaze kroz ovaj deo zemlje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: