SNP: Napraviti centar sećanja na srpske žrtve

Srpska narodna partija predala je Skupštini Srbije Inicijativu za donošenje posebnog zakona o osnivanju "Memorijalnog kompleksa srpskih žrtava genocida".

Izvor: B92

Petak, 31.07.2015.

16:54

Default images

Poslanik SNP Milan Petrić rekao je da ta stranka traži da se u što kraćem roku formira radna grupa Skupštine Srbije koja bi radila na pripremi zakona, a koju bi činili predstavnici svih partija.

"Ovo jeste inicijativa SNP, ali želimo da iza ove inicijative stanu sve političke partije i institucije Republike Srbije", rekao je Petrić.

"Memorijalni kompleks srpskih žrtava genocida" sadržaće naučno-istraživački i obrazovni institut koji će se baviti istraživanjem genocida, etničkih čišćenja i masovnih zločina nad Srbima u 20. veku, kao i muzej genocida, arhive, spomenike, edukativne centre sa multimedijalnim sadržajima i izložbene prostore.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: