"Ne uslovljavati zemlje Balkana članstvom u NATO"

Zemljama Zapadnog Balkana treba ostaviti mogućnost slobodnog izbora za članstvo u NATO, bez pritisaka, po slobodnoj volji i izboru, navodi Ludoviko Sonego.

Izvor: Beta

Petak, 31.07.2015.

16:13

Default images
Foto: Freeimages

Predsednik parlamentarne delegacije Italije pri Centralno-evropskoj inicijativi se u Skupštini Srbije sastao sa članovima Odbora za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku.

Sonego je naveo da Italija snažno podržava evropske integracije Srbije i da pruža punu podršku što bržem otvaranju pregovaračkih poglavlja.

Kako je saopštila pres služba Skupštine Srbije, Sonego je rekao da se priprema deklaracija kojom bi se Evropskoj uniji uputila poruka o značaju nastavka proširenja.

Pozvao je predstavnike Skupštine Srbije da učestvuju u radu Generalne skupštine CEI, koja će u novembru biti održana u Skoplju.

"Cilj skupa u Skoplju treba da bude podsećanje Evrope da je Zapadni Balkan i dalje otvoreno evropsko pitanje, čiji značaj ne sme biti podcenjen", naglasio je Sonego.

Na sastanku je razgovarano i o unapređenju infrastrukture, transporta i energetike.

Predsednica Odbora Aleksandra Tomić je ukazala da postoji velika zaniteresovanost italijanskih poljoprivrednika za srpsko tržište, te da im je neophodno omogućiti da putem IPARD fondova EU investiraju u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: